Trauma

Sommige levenservaringen laten een diepe indruk. Een indruk waarvan je je niet altijd meer bewust bent, maar die wel een afdruk in je lijf achterlaten. Soms weet je niet waarom je op bepaalde situaties/type mensen reageert zoals je doet, primair en instinctief. Bij het verwerken van een shocktrauma (een eenmalige heftige gebeurtenis, bijv. een ongeluk) of een situatie die al langere tijd stressvol is geweest (ontwikkelingstrauma), is de ingang via de fysieke ervaring behulpzaam.

Dit filmpje legt helder uit hoe het autonome zenuwstelsel kan worden beïnvloed door traumatische ervaringen en ook dat er herstel mogelijk is.

Somatic Experiencing® is een methode waarbij je die eerdere levenservaringen, die ongemerkt (fysiek) zo’n rol kunnen spelen, weer verbindt met wie je nu bent. NARM™ is een methode die je helpt opnieuw contact te maken met je vermogen tot verbinding met jezelf en anderen, vanuit wie je nu bent, zonder dat je eerdere levenservaringen je steeds in de weg zitten. Zodat je weer kunt reageren met de volle veerkracht die je nu in het leven tot je beschikking hebt.

Meer coaching